Laatste Nieuws ROBAD

BC ROBAD

Badminton voor iedereen

BC Robad update Corona

Beste badmintonners,

Woensdag 24 juni 2020. Minister Rutte kondigde aan dat we weer mogen sporten in de zaal. Eindelijk na meer dan 3 maanden. Maar dan wel onder speciale voorwaarden. En daar verdween de blijdschap. Want die voorwaarden maken dat we toch nog even moeten wachten. Ik zal proberen uit te leggen waarom.
De verdere uitwerking van de voorwaarden wordt aan de gemeentes overgelaten en de gemeente Roosendaal zegt dat we ons moeten houden aan de protocollen van de overkoepelende sportbonden. En verder dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering daarvan ligt bij de verzorgende vereniging. Dus lees het bestuur.

De laatste weken waren we al bezig met de uitwerking van de protocollen die er waren voor 1 september. Immers dat was in eerste instantie de datum waarop we ons moesten gaan richten. Op zich waren er toen ook al mogelijkheden per 1 juli maar toen gold nog de 1,5 meter op het veld. En dat is heel ingewikkeld als je wilt dubbelen en mixen. Met daarnaast de overige voorzorgsmaatregelen was dat voor het bestuur geen optie.

Ziet het er nu beter uit dan? Wel wat het spelen betreft. We mogen tijdelijk binnen 1,5 meter van elkaar komen. Maar buiten de baan geldt ten alle tijden die 1,5 meter. Daarnaast dien je gebruik te maken van een inschrijfsysteem en heb je je te houden aan de tijden waarop wordt ingeschreven. Elk half uur even naar het afhangbord is dus ook heel ingewikkeld. Want hoe hou je je dan aan die 1,5 meter. Daar moet dus iets slims voor worden bedacht. Dan de hygiëne. De banen mogen maar door 2 mensen worden opgezet en afgebroken en voor het betreden van een baan dienen alle spelers de handen te desinfecteren. Evenzo als ze er weer vanaf gaan. Ook nylon shuttles dienen gedesinfecteerd te worden. Een gebruikte veren shuttle mag niet meer door ander spelers worden gebruikt. Een paar

 desinfecteerpompjes neerzetten is niet zo’n probleem maar het handhaven is lastiger. Daar heb je dus een coördinator (verplicht) voor nodig die de hele zaak in de gaten houdt. Die coördinator dient er dan gelijk op te letten dat de 1,5 meter wordt gehandhaafd. Ook op de toegangswegen die niet breed genoeg zijn om langs elkaar heen te lopen. Naast dit alles dient de bewegwijzering op orde te zijn en dienen de protocollen bij de spelers bekend te zijn  en zichtbaar aanwezig te zijn

Allemaal best op te lossen maar vraagt wel voorbereidingstijd. Dat zou met een beetje moeite van het bestuur nog net op tijd lukken. Behalve dan het inschrijfsysteem en het afhangbord. Dat vraagt meer tijd, De bond komt pas na 1juli met een inschrijfsysteem. Voor donderdag 2 juli is dat nog niet ingericht voor onze zaal. Misschien wel op 9 juli. De laatste speeldonderdag van dit seizoen. Als bestuur vinden we dat we de verantwoordelijkheid kunnen nemen als alles helder en duidelijk geregeld is. Daarom hebben we besloten om niet alles hals over kop te regelen voor 1 keer. We gaan daarom volgend seizoen wel 2 weken eerder van start. De start van het seizoen voor senioren is op donderdag 13 augustus. Dat biedt de competitiespelers ook de mogelijkheid om meer tijd te nemen om weer fit te zijn voor de nieuwe competitie.
En dan de jeugd. De jeugd lijkt een stuk makkelijker. Hoewel daar naast de bovengenoemde hygiëne maatregelen en de aanwezigheid van een coördinator ook zaken met betrekking tot het halen en brengen door de ouders geregeld moeten worden.

Nu hadden we voor de jeugd bedacht om ze als alternatief kennis te laten maken met Air-badminton. Daarvoor hebben we intussen alles geregeld (details volgen via een aparte mail) en hebben we er ook veel geld en energie (de secretaris vooral) ingestoken. We zouden het zonde vinden om die investering zo over boord te gooien. Daarom gaan we ook nog niet met de jeugd de zaal in zodat we meer tijd hebben om de zaken goed voor te bereiden. Wel bieden we de jeugd het alternatief van Air-badminton op 6 en 13 juli aan. In principe gaan we met de jeugd van 24 augustus weer de zaal in.

We kunnen ons voorstellen dat jullie je hadden verheugd om weer te gaan spelen maar we hopen dat jullie onze keuze om pas te starten als we als bestuur ook daadwerkelijk de verantwoordelijkheid kunnen nemen, respecteren.

 

Voor nu alvast een fijne vakantie. In de vakantie zullen we indien nodig met meer informatie over het nieuwe seizoen komen.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur

Zoeken

Volg Robad op Facebook

  

"Klik op het SponsorKliks logo om Robad gratis te sponsoren of klik 'hier' voor meer informatie."

06-12-2023 t/m 28-02-2024 "In De Roos"

LET OP vanaf 06-12-2023 spelen de senioren op woensdagen tussen 09:00-22:30 uur in sporthal "In de Roos" te Roosendaal